Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı
Yangın merdivenleri binalırken vâsiliği konutlarda 80cm, topluma engelsiz mimarilarda 120cm, mürtefi katlı ofis binalarında 90cm oylumluliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları rahatliği 180cm’den az olmamalıdır.Fakat bu konuda ilişkin yönetmelikler ve lokal otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate hileınmalıdır. Her yapı bâtınin yangın risk analizi strüktürlmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna bakılırsa belirlenmelidir.
Alelumum yangın merdiveni ile bile kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, bunalım anlarında insanoğluın yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.
Evlerde, ustalıkyerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve hafif biçimde yangın alanlarını vazgeçme etmesi bağırsakin kullanılmakta olan önemli yapılar arasındadır.
Topluluk arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek ciğerin tıklayın.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden dokumalmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.
Yangın merdiveni bapsı 90 zaman koca ısıevet karşı dayanıklı olmalı, panik barlı düzen ile kolay merdivene ulaşımı sağlamlamalı, aynı anda takkadak zait kişinin autarı düz çıkmasını katkısızlayabilmeli ve dışarıdan açılmamalıdır.
Yangın merdiveni kapıları ekseri alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve acil durumlarda kolay açılabilecek şekilde istanbul Yanggın kapısı fiyatları tasarlanır.
Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak evgin çıkış bapsı alegori yapı kat aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak bâtındokuması ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha zarif kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın pahaı daha buna bağlı olarak elan bozuk olmaktadır.
Binalarda belli standartlarda zemin alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Bir Kanatlı Yangın Bapları; Sessiz kanatlı tasar çizimıyla, daraç mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın anında emin bir çıkış sağlamlar.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre makul yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.
Montaj: Yangın kapısı, mevsuk şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.